onsdag den 13. juli 2011

Den gamle proprietærgård

Bygningens historie går helt tilbage til 1500 tallet, hvor den blev opført som proprietærgård og har været det op til omkring anden verdenskrig, hvor den var tilholdssted for nazisterne, og senere har Dansk Røde Kors opholdt sig i bygningen.
En majestætisk bygning, der dør lige så stille.

I 1966 overtog forsvaret bygningen, og tilføjede en ekstra bygning som skulle bruges som kursusejendom, og reserveofficersskole. Bygningen har stået tom siden 2004, og der er fremlagt forslag om at omdanne den til aktivitetscenter, men de planer er lagt på hylden, grundet manglende økonomi.

Da vi ankom var det ret tydeligt at der havde været andre før os. Vi fandt meget hurtigt en indgang, og senere fandt vi mange døre og vinduer der har stået åbent længe, og der var tydelige spor af folk der har spillet hardball, ødelagt en masse ting samt spraymalet på væggene. Heldigvis var omfanget af trashernes hærgen rimelig moderat, så oplevelsen var stadig meget positiv.
Denne gang startede vi i stueetagen og bevægede os opad, men der er intet mønster i billederne, da de er taget lidt sporadisk efter hvor vi begik os henad, og vi sluttede af i tilbygningen inden vi løb tør for tid.

En gammel følgeseddel fra Morsø Støbegods. Den hang på hængslet på et vindue.

Dronning Ingrid og Kong Frederik d. 9.4 kommentarer:

 1. fine skud, jeg kan se at i har fundet et par rum som jeg selv har overset.

  mvh rødovre jedi

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :)

   Jeg har været der efterfølgende, og det bliver bare mere og mere smadret :( Tror alle spejle og sådan noget er ødelagt nu.

   Slet
 2. Hejsa
  Har været derude idag :) og kan sige at det er under ombygning..
  Den "nye" del af bygningen er idag revet ned.

  SvarSlet
 3. Har kigget efter om der evt. skulle være en bunker i nærheden? Da den jo er overtaget af forsvaret i ´66, som jo var under den kolde krig, og da det var meget normalt at bygge beskyttelsesrum:)

  SvarSlet