Information om 3300 Urban

Hvad er urban exploration for os?
For os er urban exploration en måde at se verden fra en side man normalt ikke ser. Det kan være skjulte gange, toppen af et stillads, en forladt bygning eller noget helt fjerde. Det handler om at udforske de ting man nemt overser i en travl hverdag.

Er i altid sammen, eller hvad er det for noget med soloture?
Vi er som udgangspunkt altid ude sammen, både for hyggens skyld, for sikkerhedens skyld og fordi vi er et team. Det er dog sket at en af os får mulighed for at udforske et sted på egen hånd, som det fx skete med børnehjemmet og det gamle sommerland.

Hvorfor skriver i ikke bare hvad stederne hedder?
Fordi vi ikke kan lide trashere. Vi tager meget stærk afstand fra at ødelægge de steder vi besøger, og vi ødelægger ikke selv noget for at komme ind. Hvis vi besøger et sted, og vi ikke ville kunne komme ind uden at bryde noget op, ville vi, hvor ærgerligt det end vil være, forlade stedet igen. Vi er ikke hærværkere, vi er kun besøgende og behandler stederne med respekt, og derfor skriver vi ikke hvad stederne hedder, da vores hjemmeside ville blive en åben invitation til trashere der kun er ude på at ødelægge.

Deler i information om de steder i besøger? Som fx adresser og lignende.
Som udgangspunkt, nej. Vi giver ikke nogen informationer ud her på bloggen, og heller ikke i kommentarerne. Så der er ingen grund til at spørge om det. Vi har dog delt spots med folk der er oprigtigt interesserede i at besøge stederne med samme indstilling som os selv, men det er kun efter stor overvejelse og hvor vi er helt sikre på at de folk ikke er ude på at ødelægge noget.

Men det er jo ulovligt det i gør, i må jo ikke være der. Har i ingen respekt overfor andres ejendom?
Vi har ikke andet end respekt for folk og deres ejendom. Men vi ser os ikke som indtrængende, selvom vi teknisk set er det. Vi ser os selv som besøgende som dokumenterer stedet fotografisk, og forlader stedet igen uden at man kan se vi har været der. Hvis der skulle komme nogen der har noget i mod vores tilstedeværelse, vil vi tage det med åbent sind og forlade stedet som vi bliver bedt om. Vi har været ude for der kom en mand, der troede vi ville bryde ind i hans værksted. Og det endte med en god dialog, hvor vi skilte vores veje med god stemning, og vi kørte hjem med de få billeder vi nåede at få.

Hvorfor gør i det? Og hvordan retfærdiggør i jeres indtrængen på evt. privat område?
Vi gør det først og fremmest for spændingens skyld. Det sus i kroppen det giver når vi forlader et område uden at blive opdaget, med kameraerne fyldt med billeder. Og så føler vi at vi, ved at fotodokumentere bygningen, gør folk en tjeneste. Hvis bygningen en dag bliver revet ned, har vi dokumenteret den fra top til tå, og det vil folk måske være glade for, andre vil måske være ligeglade. Men for os er det en stor fornøjelse at kunne være med til at bevare bygningen fotografisk. Og så elsker vi begge lugten af fugtige vægge, halvrådne bjælker og tapetet der ruller ned ad væggene. Vi ser det smukke i forfaldet, og det driver os til at tage så mange billeder som vi gør, samt spændingen og nysgerrigheden.

Kan vi kontakte jer andre steder end her?
Vi kan kontaktes på 3300urban@gmail.com

Undlad venligst at kontakt os for at spørge om locations. Vi afslører det ikke, og svarer ikke på din mail.


- 3300 Urban

5 kommentarer:

 1. Hey det ser rigtig godt ud det i laver. jeg er pt i gang med at skrive en opgave om urban eploration og vil meget gerne bruge dette interview. i kan vel ikke svare mig på hvem det er detr har lavet det?
  er det jer selv eller en anden der har stillet spørgsmålene op?? håber i kan hjælpe :)

  SvarSlet
 2. Hej Urbexere,

  Vi er en gruppe studerende fra RUC der er ved at skrive et projekt om Urban exploration, og er nysgerrige om en masse ting, og vil gerne stille et par enkle spørgsmål. Det vil virkelig være en stor hjælp for os. det er ikke noget i skal bruge en masse tid på at reflektere over før i svarer, så bare fyr løs!

  Her kommer spørgsmålene;
  Er det muligt at give en karakteristik af en urbexer? Såsom; "unge mænd, kreative mennesker, middelklasse, studerende, vestreorienterede etc"?
  Hvad er det ved de tomme rum, som tiltrækker dig/jer?

  Hvordan har du/I det efter I har forladt et opdaget sted? Hvad får du/i ud af det?

  Føler du at rummet er det samme når du træder ind I det, som når du forlader det?

  Vi er bevidste om at det ikke er noget politisk i det i gør, men på trods af dette, føler i så ikke at i har en skjult dagsorden mod de eksisterende regler fra magthaverne? "At bryde fri fra reglerne, gøre op med autoriterne, etc."?

  Vi håber meget på lidt hjælp fra jer, og lover tilgengæld at skrive et spændende projekt om hvad i laver (Uden dog at afsløre for meget ;) ).
  Ps. Alle er selvfølgelig anonyme hvis de vil!

  SvarSlet
 3. Hej.

  Undskyld det sene svar, vi har begge haft meget om ørerne det sidste stykke tid, men jeg vil prøve at besvare dine spørgsmål bedst muligt, hvis ikke det nu er for sent mht. din opgave.

  Er det muligt at lave en karakteristik af en urbexer?
  Både og. Jeg vil som udgangspunkt sige, at en urbexer har et ret afslappet forhold til regler, da man tit er nødt til at bryde dem, idet man principielt er ulovligt indtrængende på området. Men derfra kan man i bund og grund være hvem som helt, den totalt thrill seeker der går ekstreme længder, eller den forsigtige stille person der passer meget på sig selv.
  Vi mener ikke der er noget politisk bag lysten til at urbexe, da Benjamin er blå blok og jeg, Ruben, er rød blok ;) Og alligevel, på trods af vores politiske forskelligheder, har vi et godt kammeratskab og et sundt samarbejde når vi er ude på tur.

  Hvad er det ved det tomme rum der tiltrækker jer?
  For vores vedkommende er det spændingen ved at være der man ikke må være, samt at se det smukke i det forfaldne. Vi synes det er spændende at komme ind hvor andre ikke vil komme, fordi de enten ikke ser det med samme øjne som os, eller ikke tør.

  Hvordan har du/I det efter I har forladt et opdaget sted? Hvad får du/i ud af det?
  Hvis vi ikke er blevet opdaget, og der har været en chance for at blive det, er det en fed fornemmelse at have gjort noget man ikke må, uden konsekvenser. Det er selvfølgelig sagt med måde, da vi stadig mener vores aktiviteter er uskyldige, og vi ser os ikke som kriminelle. Det vi får ud af det, er en oplevelse som går ud over det sædvanlige. Vi kan bruge mange timer et sted, bare ved at gå rundt og udforske, og det vi får ud af det, foruden oplevelsen, er vores billeder som vi deler med de besøgende af hjemmesiden her.

  Føler du at rummet er det samme når du træder ind I det, som når du forlader det?
  Nej, langt fra. Det er ikke blevet mindre spændende som sådan, men når vi har været over det hele, endevendt lokalet og udforsket hver eneste ting der er at udforske, er rummet mere nøgent, hvis man kan sige det sådan. Rummet har fodret vores nysgerrighed, og vi har gengældt tjenesten ved at forevige det digitalt.

  Føler i så ikke at i har en skjult dagsorden mod de eksisterende regler fra magthaverne? "At bryde fri fra reglerne, gøre op med autoriterne, etc."?
  Igen, jeg kan kun svare for vores vedkommende, men både Benjamin og jeg er ikke specielt autoritetstro. Vi opfører os ordentligt og taler pænt, men vores overordnede ideologi, med hensyn til urban exploration, er at vi jo ingen skade udgør på stedet, og derfor ikke kan se problemet i at vi er der, men hvis der kommer nogen og vil have os ud, imødekommer vi dem også på en pæn måde, og forlader stedet uden ballade.

  Jeg håber i kan bruge det til noget, i ordentlig tid på trods af mit meget sene svar. Hvis i når at bruge det, og bruger nogle bidder til jeres opgave, er vi da interesserede i at se resultatet :)

  Mvh. 3300 Urban

  SvarSlet
 4. Jeg har lagt mærke til, at I nogle gange godt kunne tænke jer at vide ting om bygninger ect.

  I kan evt. tjekke oplysningerne om huset på www.ois.dk

  SvarSlet
 5. Tak for tippet Kent, det vil i hvert fald gøre det lidt lettere for os.

  SvarSlet