fredag den 15. juli 2011

Det lille "heksehus"

En veninde tippede os om et hus hun havde hørt om i hendes hjemby der efter sigende skulle være hjemsøgt og voksne har skræmt børn ved at kalde det heksehuset, så vi var selvfølgelig meget spændte. Selvom det regnede en del, valgte vi stadig at køre ud og se på det.

Heldigvis tog hun og hendes kæreste med. Derfra hvor vi parkerede var der vel en lille kilometer vi skulle gå, og da hun ikke vidste præcist hvor det lå, var det lidt en gætteleg, for hun vidste kun at den sti vi gik på ville grene sig ud, og så skulle det ligge længere fremme.
Det vi når frem til er sådan set enden af stien, som så fortsætter op ad en privat vej, eller ud på en stor græsmark op ad en skov, og vi bevæger os fremad igennem det meget våde græs.
Det første vi finder er et meget lille skur i skoven. Vi kan ikke rigtig gennemskue hvad det er blevet brugt til, men der hang en masse postkort på væggen og der var en stol og nogle regnbukser derinde.

Det ser ikke ud af meget. Og det var det heller ikke. Skuffelsen var stor.

Der var postkort fra mange forskellige steder. Måske det er et skur bygget som legehus. Vi finder nok aldrig ud af det.

Benjamin og jeg var lige ved at råbe kvajebajere, da hun spotter noget der ligner et lille hus samt en campingvogn på den anden side af græsmarken, og vi går over og checker det ud. Det viser sig så, at der faktisk lå et lille hus der, som kun kunne være det berygtede heksehus.
Det var et meget lille hus uden toilet, og et dertilhørende skur. Vi kunne stadig ikke gennemskue hvad det har været brugt til, men vi formoder at jægere har brugt det til at sove i hvis de har jaget om natten.
Huset, eller hvad man skal kalde det, var i meget dårlig stand, og der har været folk før os der har skrevet på væggene. Dog nok kun børn, da det var meget dårlige tegninger lavet med sprit tusch.

Jeg var lige ved at tro vi havde fundet Bamses hus.

Politiken fra 9. Juli 1995

Man har da haft bare lidt gastronomisk sans.

Gammel glemt saks i vinduet


Hvem end der har brugt stedet, må have kunne lide krimibøger for børn.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar