fredag den 27. juli 2012

Dødshusets død

Sommeren er dejlig i Danmark 2012, og hvad bedre kan sommeren bruges til end at udforske gamle bygninger? Ingenting! Og med den indstilling begav vi os ud på endnu et sted på vores voksende liste over spots, som denne gang bød på et nedlagt slagteri.

Forsiden hvor de slagtede dyr blev afhentet. Administrationsbygningen lå til venstre for hallerne.

Slagteriet lukkede formodentlig i 2004, da der flere steder hænger kalendere fra det år, samt en del papirer og endda urinprøver fra kreaturer som er mærket 2004.

Da slagteriet var i sin storhedstid, var det det største slagteri i Danmark der foretog halalslagtninger, hvilket skabte stor debat og røre i de forskellige samfundslag.

Stalden hvor kreaturerne stod før de blev ført til skydefolden og dermed boltpistolen.
Men i og med at priserne på kød steg, lønningerne blev højere og Danmark blev boykottet i en del mellemøstlige lande, led slagteriet under stort pres og endte med at gå på arbejdsfordeling under lovning at alt nok skulle blive bedre. Men det skete ikke, og ledelsen besluttede at dreje nøglen om, til fordel for resten af slagterierne i Danmark.

Rampen hvor kreaturerne blev ført ind til skydefolden.

Den anden side af rampen.

Her mødte mange kreaturer deres død.
Hele slagteriet står den dag i dag som en stor ødelagt fabrik. Alt inventar er fjernet, og resten er ødelagt af trashere og hele bygningen er totalt overmalet med grafitti. Hallerne er store og tomme, og kælderen ligeså. Så man har ikke en fornemmelse af man er omringet af død, medmindre man forestiller sig det liv der var der før. Det er mest rummet med skinner i loftet og skydefolden der har lidt dødsstemning tilbage.

Formodentlig rummet hvor dyrene blev kørt ind via skinnerne i loftet.
Lidt maling hjælper altid på stemningen.
Administrationsbygningen er lige så smadret som slagtehallerne. Der er dog ikke malet lige så meget grafitti, men til gengæld er alt inventar rodet rundt eller smidt ud af vinduerne. Der ligger regnskaber, lønsedler, gamle disketter og cd'er og meget mere. Alle computere ligger udendørs på jorden, sikkert som resultat af nogles sjov med at kaste dem ud fra 1. sal.

Urinprøver fra 2004 - nam nam.

Inventar fra administrationsbygningen der er end udenfor.

1. sal er totalt splittet af. Vi har besøgt slagteriet to gange, første gang havde vi ikke meget tid så vi lavede et genvisit. Og første gang vi var her, mødte vi en lettere spøjs mand (rettelse: totalt galning med en sav) som havde besluttet sig for at save alt træværk ned, under den overbevisning at han gjorde slagteriet en tjeneste og faktisk ryddede op.

Vi gad nok vide hvad der er i pengeskabet :)

Trappen flød med gamle regnskaber og andre informationer der nok var hemmelige engang.
Slagteriet er et ret godt besøg. Det var spændende at rende rundt derinde og forestille sig dagens gang. I urbex-verdenen er det en gammel kending, og bestemt også i lokalområdet som billederne af hærgen og grafitti også afslører.

4 kommentarer:

 1. Igen, hvor er det henne. Nu når i skriver så meget og detaljeret om jeres udflugter, ville det jo ogs være ret naturligt at nogle af jeres læsere ku få lyst til selv at prøve og se noget af det?
  Det bare en tanke.. (Lille forslag måske)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej igen.

   Som jeg skrev til den tidligere kommentar, giver vi ikke locations ud.

   Dette er ikke for at være arrogante eller på nogen måde føle os bedre end andre, men simpelthen fordi vi ikke ønsker at vores blog bliver en guide til tomme steder, som trashere kan finde og ødelægge.

   Selvom nogle steder i forvejen er ødelagt, er det ikke det vi er interesserede i.

   Mvh. 3300 Urban

   Slet
 2. Til Bjørn.

  Jeg tror nok at en del af det Urban explorer (som jeg selv overvejer kraftigt at begynde på) er at man selv skal finde stederne, og udforske dem - uden at fortælle andre om dem, men der imod bare vise billederne.

  Jeg vil i bund og grund ikke vide hvor i DK de steder er - jeg vil da langt hellere have spændingen ved selv at finde dem, eller nogle andre :-)

  SvarSlet
 3. Stedet eksisterer ikke længere, så der er ingen grund til at lede ;-)

  SvarSlet