onsdag den 25. juli 2012

Lærdommens forfald

Overalt i Danmark lukkes skoler på stribe. Nogle på grund af dårlig økonomi, andre på grund af giftstoffer i byggematerialerne fordi de er gamle. Denne skole er en af sidstnævnte.


Skolen er snart 45 år gammel, og har i mange år haft utroligt dårligt indeklima, hvilket har bekymret borgere og forældre i lokalområdet. Så den endelige dødsdom kom, da der blev konstateret PCB og skimmelsvamp i store dele af bygningen.


Bygningen er ved at blive revet ned, og området indeholder byggematerialer, værktøj og maskiner.

Vi mødte også to gutter der også var der for at besøge skolen. De har engang været elever på skolen, og havde lokale 53 i sin tid. Så de var der for at se hvordan den så ud nu.Fysiklokalet.
Desværre blev vi afbrudt af en vagt på, hvad vi regner med var et rutinecheck, men vi nåede at besøge 90% af skolen, som var et rigtig spændende besøg. Vi håber i nåede ud, gutter!

Her bliver aldrig leget mere.Vi vil i løbet af det næste stykke tid klippe en video sammen inde fra skolen, den er dog i redigeringsfasen på ubestemt tid.

3 kommentarer:

 1. Bedste artikel.
  Der er bare et eller andet ved forladte skoler.
  Muligvis fordi man selv kan relatere til dem.
  Især fysiklokale billedet falder i min smag.

  SvarSlet
 2. Nu ligger der et plejecenter, hvor skolen lå. Enkelte bygninger er bevaret.

  SvarSlet
 3. Har gået på skolen i 10 år, fedt at I har lagt det ud, tak for det :) Mange minder, men ikke så rart at have været disponeret for PCB i så mange år.

  SvarSlet