onsdag den 29. januar 2014

Rønnevang centret (Taastrup)

Rønnevangscentret lå i mange år og var et indkøbscentrum for boligområdet Rønnevang i Tåstrup.

Siden det lukkede har det i stedet fungeret som trækplaster for lokale banditter, der både var inde og smadre hele centret, og skjulte sig derovre når de havde været på rov andre steder, til stor gene for resten af beboerne i området.


Vi ved ikke præcist hvornår det lukkede, dog er det i hvert lavet om til en stor bunke mursten på nuværende tidspunkt, og der er planer om at bygge et seniorbofællesskab der kommer til at hedde Lindehaven.

Det har været et hårdt halvt år for os, fordi vi har haft billederne liggende siden besøget i 2013, men har ikke offentliggjort dem på grund af alle de steder der står "Rønnevang" på billederne, og vi var for dovne til at redigere det ud.
Da vi besøgte centret første gang, var vi meget spændte på at se det, og det var en stor oplevelse for os at gå rundt i, hvad der mindede om, et scenarie fra en katastrofefilm. ALT var smadret og smidt rundt over det hele, og mange steder var der stadig papirer fra de virksomheder der havde til huse derinde da det var aktivt.

Vi er ret glade for vi ikke har spist derinde.


Man kunne dog nemt fornemme det liv der har været derinde engang. Folk der hyggede sig i pubben, familier der hentede mad på pizzariaet og folkene i det vi tror er en bank der har været der også.
Der var som sagt stadig masser af ting, men vi blev noget overraskede over at se der stod en skraldet Yamaha motorcykel i kælderen, en kælder der i øvrigt bærer præg af at have huset mennesker og ikke kun råvarer. 


Rønnevangscentret var et rigtig cool besøg, men vi synes det er synd det var så smadret. Vi ville rigtig gerne have set det inden, men nu er det væk. 

Som det så ud da vi besøgte det.

Som det så ud Januar 2014

1 kommentar:

 1. Kære jer fantastiske mennesker.
  Jeg er ved at skrive et byudviklingsprojekt i Plan, By og Proces på Roskilde Universitet.
  Jeg ville høre jer, om jeg må bruge nogle billeder fra denne artikel? I bliver selvfølgelig citeret og links til siden vil fremgå. Det er en eksamensopgave på 3. studieår.

  Jeg håber rigtig meget, at I vil hjælpe med med dette, da I ville være med til, at skabe den helt rigtige stemning i mit eksamensprojekt.

  Mvh
  Mette Ørskov
  Roskilde Universitet.

  SvarSlet