mandag den 19. januar 2015

Den gæstfri sommerpark

På en overskyet dag i 2014, tog 3300 Urban og nogle andre urbexere på tur ud i det danske land. Turen gik vidt omkring og på vej hen til et spot på listen, kom vi tilfældigt forbi dette kendte forladte sommerland.
Vi vidste godt det fandtes, da stedet er meget kendt i urbexverdenen så da en af os så skiltet til sommerlandet ud af vinduet, og vi tog ind for at udforske.

Udefra er det kun skiltet der afslører at der ligger et sommerland længere inde på området, og en ramponeret indgang, der ikke afslører meget om hvad der gemmer sig derinde.


Da vi kommer ind på området, går der noget tid før der er noget at se. Det første vi finder er et hus hvor der umiddelbart har været grillbar og personalerum engang. Og der er også nogle vogne fra en forlystelse samt et kuglebad.

Vi har alle set billederne fra de ander urbexere, men der er sket rigtig meget siden de har været her. Der er fjernet rigtig mange ting, så stedet er lidt bart nu.

Der er dog håbet om at finde vandlandet, der er det som stedet her er mest kendt for. Det ville være rigtig ærgerligt hvis det var væk.

Inde i huset er der levn fra en grillbar af en art. Et sted man har kunne købe de mest almindelige ting, og tilsyneladende også popcorn, da gulvet flyder med upoppede popcorn.
Men det bedste i huset opdager vi, da vi går op på loftet og finder et hul ind til et gammelt lager af en art, hvor der ligger tusindevis af ting fra parkens storhedstid. Billeder fra parken og personalet, gamle ting der har været brugt i parken og så videre. Det er som at komme ind i en tidslomme af sejhed og nostalgi.


Mens vi går rundt, opdager vi stille og roligt ting i det skjulte. Der er en gammel svævebane, en skummel svanevandcykel og andre småting der gør det til en hyggelig gåtur rundt i parken.


Det her er hvad børns mareridt er lavet af.
Endelig kom vi hen til det vi håbede stadig var der. Vandlandet. Og det var der stadig. Det hele af det. Både den store ikoniske rutsjebane, det lille hus med rutsjebanen i og så videre.

Det var prikken over i'et der fuldendte oplevelsen af sommerparken.

Det klassiske billede af vandrutsjebanen.

Efter vandlandet var der ikke så meget tilbage. Der var et fint fælleslokum og et skur der lignede et værksted, samt noget der kunne ligne radiobiler.

Hyggen er steget enormt, efter båsene er taget ned


Det var et hyggeligt besøg i parken. Desværre var vi sent ude i forhold til, at mange ting var væk eller smadret, men det havde stadig sin charme.


6 kommentarer:

 1. Hvor er det henne.
  ren intreresse

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi afslører ikke spots.

   Mvh. 3300 Urban

   Slet
 2. Jeg er godt klar over at i ikke afslører stedet, men jeg er ret ny i det her.. jeg forstår ikke helt hvordan man finder ud af disse ting, hvis ingen afslører noget :) skal jeg kigge på gamle artikler fra viser om roskilde slagteri for at finde ud af hvor at det ligger fx? mvh em

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg har samme problem og jeg løste problemet som du lige har beskrevet, tror de mener der er nok urbanesere ;)

   tror jeg vil til og dokumentere alle de nærige urbexister`s private boliger indtil der falder lidt adresser af ;) GGGGGG

   mvh. michael blomkvist

   Slet
 3. Det er mega bøsse agtigt ikke at sige hvor det ligger - det er jo tydeligvis ikke en hemmelighed når der har været hundredevis før jer. Idioter.

  Godt en fortalte hvor det ligger.

  SvarSlet