søndag den 8. januar 2012

Kontorbygningen der gik konkurs

Lige midt i byen, ligger der en mastodont af en bygning fuldstændig tom og forladt. Firmaet der stod bag opførslen gik nemlig konkurs midt i det hele, og siden er der ikke sket noget.

Jeg har mange gange kørt forbi denne ekstremt flotte bygning og undret mig over dens tilstand. Hvordan kunne den bare stå der, var den ved at blive bygget færdig? For den kunne da ikke bare stå tom, og blive mere og mere trashet, ikke den smukke konstruktion.

Men jo. Det er faktisk lige hvad den gør, altså står tom og bliver mere og mere trashet. Lige nu er den ret hæderlig. Der er smadret få ruder på ydersiden, og der er sprayet en del grafitti på den, men indeni er den ikke særlig hærget.

Ikke så smadret som det kunne have været. 
Bygningen blev opført i 2000 med det formål at skulle udlejes til butikker, kontorer, idrætslokaler og der var endog planer om en biograf. Men allerede fra starten af var det meget svært at skaffe lejere. Et firma havde dog sagt ja til at leje et par tusinde kvm til kontorer, men da der stadig manglede at blive udlejet 10.000 kvm, endte det med at ejeren gik konkurs.

Siden har både kommune og entreprenører snakket frem og tilbage om hvad der skal ske med bygningen, da den skæmmer bybilledet. Der er dog ikke planer om nedrivning, da bygningen i sig selv er i god stand, og det ville være nemt at påbegynde en renovering, der dog ville koste mange millioner kroner.

Flere steder er der døre til elevatorer, men om der er noget bag dørene er uvist. 
Ud over tre etager med byggematerialer, byggeplaner, grafitti og en pokkers god udsigt, er der også en kæmpe stor kælder i to etager. Jeg valgte kun at gå en etage ned, da mine nerver ikke rakte længere, da jeg var alene afsted.
Kælderen er helt færdigbygget, men er dog blevet hærget lidt siden, og brugt som opbevaring. Og så var der lys i lamperne! Jeg følte mest af alt som om jeg var med i en zombiefilm, og forventede næsten at blive angrebet når som helst, heh.

George A. Romero ville have elsket det her sted. 

Det kunne være en god setting til den næste Residen Evil film.
Bygningen er dog ikke kun rå beton og stakke med gipsplader. Noget af den er faktisk bygget så godt som færdigt. Blandt andet en kontoretage, samt flere fittnesslokaler. Jeg fandt to aerobiclokaler og et rum bygget til motionscykler. Og de var faktisk stort set færdigbygget, med spejle, gulvtæpper og toiletter.Det eneste smadrede spejl. Ufatteligt!
Det var en gigantisk oplevelse at bruge et par timer i denne dejlige bygning. Og det bliver forhåbentlig ikke sidste gang jeg kommer til at opleve den, næste gang bliver det med Benjamin, og der skal forberedes noget mere, for der skal HELE bygningen sgu udforskes.

10 kommentarer:

 1. Awsome !, elsker det.

  SvarSlet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 3. Det gik først op for mig hvor det var da jeg så maxerbobby tagget, vildt det er blevet så hærget. der er faktisk påbegyndt et nyt stort byggeri lidt væk derfra

  SvarSlet
 4. Der har faktisk været både biograf, fitness og endda IKEA i stueetagen i en kort periode. Efter kort tid lukkede biografen, fitnesskæden kørte dog videre. For år siden, lige op til finanskrisen, blev bygningen købt af nogle fantaster der ville bygge det om til Kongens Torv. Det gik ud over fitnesskæden, da bygningen vist blev utæt, så de flygtede. Så gik de nye ejeren konkurs, og nu står bygningen i et Limbo imellem dens oprindelige stand med biograf og dens engang kommende stand som kontorhus

  SvarSlet
 5. Nu flytter Rema1000 ind i bygningen

  SvarSlet
 6. Desværre skal bygningen nu jævnes med jorden..

  SvarSlet
 7. Det skal muligvis rives ned men med bygninger der er så nemme at spotte som den her burde i bare lægge adressen ud. Jeg er så heldig at vide hvor den ligger. Så.. Ja. Men den skal vist rives ned.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvom bygningen er forholdsvis nem at finde, vil vi aldrig lægge en adresse ud på en bygning der stadig eksisterer.

   Mvh. 3300 Urban

   Slet
 8. Bygningen er pr. dags dato næsten revet helt ned. Det er direkte livsfarlig at færdes i og omkring den.

  SvarSlet