søndag den 1. april 2012

Konstabelbygningen

Konstabelbygningen er den del af et militært kompleks, man byggede kort efter første verdenskrig til luftmarinen, og siden har den været brugt til asylcenter.

Den dag i dag står den til leje.Bygningen er utrolig smadret. Der er intet inventar tilbage, ikke engang rum. Kun nogle store haller og så det lille tårn på taget og den er totalt overtaget af ungdommen, der bruger den hovedsageligt til at male graffiti i, men der var også spor af andre former for ophold, samt et lille værelse der ser ud som om det er i brug den dag i dag.

Foruden de tre etager og det lille tårn, er der også en kulsort kælder. Kælderen er så stor som hele bygningen, og man kan intet se, hvilket gav en fed stemning som om man kunne have været med i en zombie/gyserfilm.


Der skal ikke meget fantasi til at forestille sig at blive angrebet.

Der er et eller andet skummelt over at finde børnelegetøj i totalt mørke i en kælder.
På trods af kælderens mørke, var den også malet med graffiti over alt, og meget kan man sige om folk der maler graffiti, men mange af malerierne var rigtig flotte og der var mange fede statements.


Da vi kommer op til hvad der svarer til førstesalen, hører vi larm fra kælderen. Måske var det bare noget der væltede, men da lydene blev ved, konstaterede vi at der var folk dernede. Det var lidt nervepirrende, og forestillingerne om alt muligt begyndte at dukke op. Især da vi hørte spraydåser blive væltet rundt, men vi fortsatte op, og på andensalen mødte vi vedkommende, som var en gut der var ude for at male graffiti. Vi hilste på hinanden, og overlod hinanden til hver vores gøremål.

Bygningen har som sagt intet inventar, eller andet arkitekturisk at byde på, så billederne gik hurtigt over i, at fotografere graffitimalerier. Og dem var der mange af!

På tredjesalen, ved trappen op til det lille tårn, fandt vi dog en dør, som vi selvfølgelig kiggede ind ad, og vi blev noget overraskede over at se der stod to sofaer, samt ting der højst sandsynligt tilhører en beboer, der dog ikke var der den dag. Der var både en taske fra Hus Forbi, og flere soveposer og liggeunderlag.Alt i alt var det en rigtig fed bygning, og en fed oplevelse. Den ville selvfølgelig have været mere interessant hvis den stod som den gjorde før den blev trashet og malet med graffiti, men når det ikke kan være anderledes, så var det stadig en god tur.

Se resten af billederne, hvor vi også var oppe i tårnet.

2 kommentarer:

  1. Er der et sted her på siden hvor man kan se adresserne på stederne ?

    SvarSlet