tirsdag den 21. august 2012

D.O.A. - Hospitalet ingen kunne redde (Hørsholm Hospital)

En mørk og stormfuld aften opførtes der et sygehus, som i mange år behandlede sine patienter, men som årene gik blev der brug for mere plads, så knap 150 år senere opførte man et større hospital, med hele 50 sengepladser, som siden er udvidet mange gange til et prægtigt hospital, der i dag står som et minde om mange års tjeneste i lægevidenskaben.Informationen som var det første man så, når man gik ind af hovedindgangen.
I dag står hospitalet stort set totalt tomt. Der er ikke ret meget inventar tilbage, men nogle ting står der stadigvæk, som fx computeren i informationen, som stadig virker og mange af operationslamperne er der stadig liv i, hvilket gjorde besøget endnu mere spændende.
Helt uberørt af trashere, dejligt!

Computeren i teknikrummet, med verdens ringeste adgangskode.
Haxor'd


Hospitalet er i overraskende god stand. Det er meget få ting der afslører at andre har været der efter lukningen. Få ruder er smadret og andre steder kan man se folk har rodet rundt. Men ellers er der meget pænt og nydeligt over det hele, og meget af det inventar der stadig er efterladt er stadig i god stand.

Det er egentlig steder som køkkenet og lageret i kælderen hvor man tydeligst kan se der har været folk, men der er ikke et eneste grafittistrøg nogen steder, og det var en rigtig positiv ting ved besøget. Normalt besøger vi steder der er meget ødelagte både fysisk smadret, men også malet over med grafitti, så det var et stort plus at hospitalet (endnu) ikke er ødelagt på den facon.

Dette køkken var det sted der var mest ødelagt, men stadig moderat så det ikke var direkte skændet.
En af de mest imponerende ting ved hospitalet, var operationslamper og senge i gangene, men jeg må indrømme at hjertet slog et slag ekstra da vi kom ind til røntgenafdelingen og så at maskinerne hænger der endnu. Det var en rigtig fed oplevelse at få lov til at kigge nærmere på dem, og lege med kontrolpanelet.
"loading super powers in 3, 2, 1 - *click* - PZZOW!"
Men! Endnu bedre blev det da vi gik rundt og udforskede, som vi på det tidspunkt havde gjort et par timer, og vi pludselig kommer til en dør med et skilt på. Det gippede næsten i hele kroppen, vi havde nået ligrummet. Rummet hvor de døde kommer hen og bliver lagt i skabe, så de ikke nedbrydes. Rummet hvor de får små skilte om storetåen. Ligrummet.

"Challenge accepted."Billederne taler vel nærmest for sig selv. Det var utrolig syret at stå i det lokale, som er et af de lokaler man enten aldrig ser, kun ser hvis man arbejder der eller hvis man har mistet en pårørende.

Vi brugte godt og vel seks timer i hele hospitalet, der var kun få afdelinger vi ikke fik set, men mange af stederne var identiske og uden inventar.

Hospitalet var et utrolig spændende besøg, og vi vil gerne takke DaneOnTour for godt samarbejde.

Benjamins billeder kommer snarest.

10 kommentarer:

 1. Svar
  1. Hej Bjørn.

   Vi giver ikke locations ud, desværre.

   Mvh. 3300 Urban

   Slet
 2. Et forslag til jeres fremtidige ture: Når i besøger den slags steder, som er i så fantastisk stand som dette, så lad være med at lægge billeder op af facaderne. Dette hospital er ret nemt genkendeligt. Just a hint, så vi kan værne om det smukke i forfaldet.

  Hilsen en anden Urbexer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa. Undskyld det sene svar, men du har selvfølgelig helt ret. Billederne fra forsiden bliver fjernet nu :)

   Slet
 3. hvor henne var det der lig rum? gik næsten rundt og ledte efter det men fandt det ikke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Øhm, det er et godt spørgsmål. Vi kan ærlig talt ikke huske det. Hospitalet er så stort, og pludselig var det der bare mens vi gik rundt. Vi har dog en erindring om at det var i stueetagen i den store hovedbygning, og ikke den gamle afdeling, men vi er ikke helt sikre.

   Slet
 4. FUNDET.....
  10 min. reaserach på google og diverse.
  Tænk sig at man ikke har kunnet bruge de bygninger til noget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var ikke helt meningen med indlægget, så har revideret teksten lidt. Du må gerne give et hint til om de ting du brugte til at finde det med Google, stadig er i teksten.

   Det er et pengespørgsmål, ingen kommuner har råd til dem, så de ender nok med at rådne op og blive ødelagt.

   Slet
 5. Står det der stadig eller er det revet ned efter kommunen overtog det?

  SvarSlet
 6. Hvis stedet er, hvor jeg tror! Så er det i disse dage næsten jævnet.

  SvarSlet